Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 8. syyskuuta 2012

Löysät pois Monzan kautta

Captain's log keskiviikko, löysät pois Monzan kautta

Leppoisa herätys seiskan aikoihin, luultavasti hyvin tyypillinen italialainen aamupala eli pari korppupaahtoleipää (muovipaketissa), croissantia, hyvää espressoa ja multivitamiinimehua sekä henkistä toipumista eillisillan epätoivoisesta taistelusta tekniikan kanssa liittyen blogin julkaisuun joka ei sitten lopulta onnistunut... kuitenkin hyvin odottavalla mielellä kohti ensimmäisen päivän seikkailua :-)




Ja oikein hyvä fillarointiseikkailu siitä tulikin! Ihan oma kertomuksensa on se miten löysimme ulos Milanosta. Kaupunki kun ei ole mikään kovin pieni... ei oikeastaan minkäänlaista karttaa, ainut suuntima eilen nähty tienviitta Monzan radalle, joten sinne siis! Hotellilta oli ennakkoselvittelyn mukaan matkaa radalle vajaat 20 km, ja oikealle tielle eli Viala Monzalle löysimme muutaman kysymisen jälkeen. Baana kulki kaupungin läpi varmaan yli 10 km viivasuoraan! Vaati hieman tottumista fillaroida miljoonakaupungin autoliikenteen seassa, ruuhka oli kyllä aika kova koko ajan.

No lopulta rata alkoi lähestyä, pääsimme Monzan kylään, jossa oli vaihdettava matkasuunnitelmaa koska loppumatka oli vilkasliikenteistä paikallista valtatietä jolle ei ollut fillareilla mitään asiaa. No, pääasia oli todellisuudessa saada meikäläisestä ja kylän kyltistä kuva, joten ei muuta kuin nokka kohti päivän varsinaista kohdetta eli Iseon järveä! Matkaa kohteeseen jäljellä n. 70 km.


Tässä vaiheessa olimme jo hankkineet yhden kohtuullisen hyvän hyödykkeen eli paikallisen kartan... mittakaava vain oli hiukan liian huono fillarointiin, mutta se yhdistettynä aiemmin tulostettuihin Google Mapsin karttoihin oli yhdistelmä jolla yhteensä ehkä n. kolmenkymmenen alkuasukkaan neuvon kautta olemme nyt melkein päivän matkakohteessamme. Isoan järvelle jäi lopulta matkaa ehkä vajaat 20 km. Fillaroituamme n. kahdeksan tuntia ja yhteensä n. 84 km päätimme yöpyä saapuessamme sopivasti Balazzolo Sull'oglion kylään. Suurin osa päivästä matkustettin n. 27 c asteen lämmössä mutta vajaan 60 km kohdalla taivas alkoi uhkaavasti tummumaan, vähän matkan päässä salamoi ja jyrisi varsin tukevasti ja kohta alkoikin sitten satamaan. Loppumatka menikin sitten sateessa, vaan tulipa samalla testattua uudet Craftin sadeajotakit. Eipä ole valittamista, hyvin piti sadetta ja lämmittivät mukavasti :-)

Saavuttuamme tänne kylään poikkesimme yhteen harvoista baareista pitämään sadetta ja nauttimaan virvokkeita. Paikallisia nuorukaisia huvitti nähtävästi suunnattomasti meidän pakatut fillarit, yksi heistä kyseli mistä olimme ja miksi olemme menossa vielä tähän aikaan niin kauas :-) otti oikein kuviakin vielä! Crazie :-) mutta ei muuta kuin etsimään hotellia! Kulman takaa kysyimme taas neuvoa kadunmiehiltä. Alkoi mahdoton posmotus ja käsillä puhumisen taidonnäyte, jonka tuloksena eräs näistä mukavista kadunmiehistä sanoi että "follow me, I lead you to hotel by car"! Uskomatonta ystävällisyyttä! Mies hyppäsi Golfiinsa, ajeli sopivan rauhallisesti vajaan kilometrin verran ja bueno, siinä oli hotelli! Kävi vielä juoksujalkaa kysymässä oliko hotelli avoinna! Ja olihan se, joten kiitimme herraa vuolaasti ja kirjauduimme sisään, 80 € kiitos, crazie :-) oikein viihtyisä ja hyvä hotelli olikin, juuri avattu loman jälkeen. Pikaisen suihkun jälkeen tutustumaan hotellin omistajan neuvojen perusteella ainoaan auki olevaan ruokaravintolaan, joka olikin oikein viihtyisä ja romanttinen. Nautimme hyvin ansaitut tryffelipastat skumpan ja punaviinin kera kaikessa rauhassa ja nauttien hiljaisen kylän kiireettömästä illasta. Idylistä Italiaa parhaimmillaan, tällaista ei todellakaan näe millään etukäteen suunnitellulla ryhmämatkalla!

Päivän reitistä pari huomiota... pari oikein mukavaa fillarointireittiä, rapiat 15 km pitkin paikallista kanavanreunaa, kiitos ystävälliselle ohikulkeneelle vanhalle rouvalle, joka muuten hänkin sanoi että "follow me" kun oli itsekin fillarilla :-) Aika iso osa reitistä oli kuitenkin vähän liian vilkasliikenteistä maantietä jossa rekat viistivät varsinkin sateessa turhan läheltä. Eli nyt seuraava hankinta on riittävän tarkka kartta jotta löydämme ne oikeat viihtyisät fillarointitiet!

Ja ihan yleisenä huomiona ja kommenttina se, että nämä ihmiset ovat kyllä oikeasti hyvin ystävällisiä ja auttavaisia, kunhan vaan itse avaa suunsa. Tosin sitäkään ei tarvinnut tehdä joka kerta, paikalliset tulivat itse juttusille ja kysyivät tarvitsemmeko apua suunnistamisessa. Hienoa paikallista kulttuuria sekin!




Tässä näkyy vielä matkareitti satelliitin silmin eli Sports Trackerista.

http://www.sports-tracker.com/#/workout/Monzadimonza/bu3rkkek4m6tfcla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti