Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Este - Padova, Padovan sisarukset ja fillarointi-hot mature

Paikallinen toripäivä ja matkasuunnitelma

On keskiviikko, eli matkapäivä 8. Eilisen kilsat tuntuu vähän kropassa, luultavasti kuumuuden takia, koska muuten reitti oli helppoa ja tasaista. Tänään täällä Estessä on tori tuossa keskustan aukiolla. On kyllä idyllinen toripaikka ja muutenkin nämä pikkukaupunkien omat torit ovat tosi viehättäviä. Joten eikun aamiaiselle, joka kyllä tässä hotellissa taitaa taas sisältää kuivattuja korppuja marmelaadin ja voin kera (5€ per henk). Ja sitten tutustumaan toriin, sillä aikaa kun joku kuorsaa...vaikka tämä on kyllä senkin puoleen ollut huonoin hotelli tähän asti, ilmastointi ei toimi ja kun on ikkunat auki kaikki melu kantautuu sisään, onneks ollaan sen verran väsyneitä yleensä fillaroinnin jäljiltä, että nukuttais vaikka pyykkilangalla. Hotellissa on kumminkin isona plussana se, että hinta on melkein puolet edellisestä Veronan hotellista. Matkasuunnitelmaakin pitäis tehdä.

Ostin eilen Veronasta Veneton alueen kartan, joten ekan kerran tällä reisulla meillä on kunnon kartta käytettävissä, tähän asti ei olla nähty kuin ihan isoimmat tiet. Ei vaan oikein osata päättää mitä tehdä. Venetsiaan on matkaa varmaan enää sellanen 120 km, ja sinne meinataan ehtiä lauantai aamuks, hotelli on sitten varattu Lidosta lauantai-tiiistai. Eli meillä on ke-to-pe aikaa ja lauantai aamunakin voi vielä rykästä jonkun lyhyen matkan tarpeen mukaan. Toisaalta houkuttelis löysä fillarointipäivä tässä Esteessä ja kansallispuiston alueella, mutta voisi olla kiva myös fillaroida ja käydä tutustumassa Padovaan, tai ottaa suunta kohti merta? Vaikeaa, ehkä aamiainen ja kävely ulkona selvittää ajatuksia sen verran, että keksitään suunnitelma tällekkin päivälle. Kello 4, update Padovasta. Tori oli pieni pettymys aamulla, aamiainen sitäkin suurempi pettymys. Joten ei muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä (kuten joillain on tapana sanoa).

Eli arvottiin sitten päivän reitiksi kansallispuiston reunaa kulkeva tie Padovaan. Reitti olikin ihan kiva, ei ihan suora ja tasainen kuten eilen, joten tuntui että kuntoiluarvoa tuli ihan hyvin, vaikka kilsoja ei päivälle kertynyt kuin 47. Ilma on tänään ollut pilvinen ja paljon leudompi, joten fillarointi oli sinänsäkin helpompaa. Ja Padovaan asti sitten päästiikin. Kaikille niille jotka elävät samanlaisissa harhakuvissa kuin me, tiedoksi, Padova ei ole Veronan kaltainen vanha, idyllinen ja viehättävä kaupunki. Ensivaikutelma on kuin jostain itäblokin maasta, kaupunki on ruuhkainen, meluisa ja likainen. Paljon täällä pitäisi wikipedian mukaan olla kaunista idyllistä historiaa, vaan eipä ole vielä nähty mitään. Hotelliksi tällä kertaa osui joku 4* pulju keskustasta, vähän kalliimpi kuin oltaisiin haluttu, mutta eipä jaksa ajella ympäriinsä, kuulemma hotellit on expojen takia täynnä. Ilmastointi kumminkin toimii tosi hyvin ja huone on juuri tällaisten rähjäisten fillaroijien tapaan sisustettu barokin tyyliin. :-) ja huoneen hintakin laski pari kymppiä sillä aikaa kun kävimme kysymässä toista hotellia, joka oli melko nuhjuinen kolmen tähden paikka.

Tiinan huom: Jussin osuus alkaa

Nyt on sitten eilisillan pyykit kuivumassa kuudennen kerroksen kaiteella. Tuliaisiakin löytyi, siis itsellemme. Parikymmentä kilsaa taaksepäin pienten nousujen ja laskujen vuoristokylässä eteen sattui fillarointikauppa, jota piti viehättävä hot mature-ex-fillaroitsija. Emännästä oli seinällä erilaisia kuvia, eroottisia taidekuvia sekä ilmeisesti italialaisiin fillarimainoksiin otettuja pyöräilykuvia. Sujuvalla viittomaitalialla keskustelimme kaupanteon välissä matkareitistämme. Samalla ostimme aidot italialaiset fillarointihenkselipöksyt, eikä hintakaan ollut paha, kahdet housut yhteensä 140 €. Päivälle kertyi siis matkakilometrejä vaivaiset 47, kasassa on tällä hetkellä ehkä vajaat 400 km. Periaatteessa Venetsia häämöttää jo horisontissa, lyhyintä reittiä sinne on matkaa vain n. 20 km.

Koska hotelli on varattu vasta lauantaista eteenpäin, joudutaan varmaan hidastamaan matkaa ja kiertämään esim. Chioggian kautta, joka on pieni kaupunki Adrian meren rannalla Venetsian alapuolella. Jos viettäisi siellä odotusajan ja fillaroisi siitä Lidon saarelle Pellestrinan kautta. Ja mehän ollaan niin reippaita, että lisäkilsat on vaan bonusta ja kaikki kuntoilu plussaa :-)

Matkan varrelle sattui muuten myös keskellä ei mitään sellainenkin nähtävyys kuin Valsanzibio, joka on esitteen mukaan yksi historian tärkeimmistä barokin ajan puutarhoista, perustettu vuonna 1669, siellä on mm. 120 erilaista patsasta, satoja erilaisia puulajeja sekä iso labyrintti. Ja tämä kaikki tuli yhtäkkiä vastaan keskellä metsäistä ja mutkaista pientä vuoristotietä!

Padova ei siis todellaan ole ainakaan tällä lyhyellä tutustumisella kovin kaunis tai romanttinen kaupunki. Ruokapaikka piti etsiä melkonen tovi, mutta lopulta todellakin kannatti :-) Löysimme oikein viihtyisän peri-italialisen pizzeriaravintolan varustettuna kiviuunilla! Istuimme ihan avouunin vieressä, katsellen välillä avotulta, välillä flegmaattisia sisaruksia! Paikka oli täysin tyhjä kun saavuimme sisään, huomion kiinnittivät kaksi yli-innokasta eläkeikää lähestyvää tai muuten vain bäst före-päiväyksen ylittänyttä paikallista bella donnaa. Nämä käytännössä hiihtelivät jalkojaan laahustaen edes takas pitkin kapeaa ravintolan käytävää sellaiset työhevosten laput silmien sivuilla = eli eivät juurikaan kiinnittäneet huomiota meihin nälkäisiin matkalaisiin. No, paikalle saapui pari innokasta kokkia ja lisää asiakkaita (kello oli yli seitsemän jolloin täällä näköjään ravintolat aukeavat ja ihmiset tulevat syömään). Nämä flegmaattiset siskoksetkin intoutuivat siitä oikein naureskelemaan ja palvelemaan asiakkaita ja siis myös meitä.

Saimmekin sitten nauttia todella hyvät pastat sivusalaatin ja friteerattujen lihatäytteisten oliivien saattelemana :-) palan painikkeeksi litra talon viiniä a' la 8 € jonka toinen meistä joi oikeastaan yksin :-) Jälkiruuaksi nautittiin paikallista jäätelöä, kahvia, leivos sekä grappaa jonka toinen meistä kaatoi omille shortseilleen (pöytä heilui, ei Jussi). Ilta oli taas oikein mukava, loistavan illallisen lisäksi saaliina yksi mekko ja vilvoittavan syksyisen iltasateen saattelemana vyöryminen täysin vatsoin neljän tähden majapaikkaamme suunnittelemaan huomista matkateittiä. Venetsia näkyy jo :-)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti