Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 17. syyskuuta 2012

Sunnuntai, 12. matkapàivà ja gondoliajelua :)

Sunnuntai, matkapäivä 12.

Käytiin vielä eilen illalla tutkailemassa Venetsiaa. On se vaan hieno paikka, valoisassa tai illan hämyssä kun hienot vanhanaikaiset katuvalot valaisevat kujia ja kanaaleja. Voisi melkein kuvitella olevansa jossain 1900-luvun alussa kun kävelee syrjäisemmillä kaduilla. Autoja kun ei ole missään. Aika outo fiilis. Toisaalta kun menee enemmän turistialueille ja lähemmäs rantaa, niin tietää kyllä taas juuri missä mennään. Krääsäkauppiaat heittelevät ilmaan jotain neonvärisiä häkkyröitä, läiskivät katuun kumimömmöjä...ja me ihmetellään että mitähän ne oikeasti ajattelee, että näytetäänkö me oikealta kohdeyleisöltä moiselle roinalle?

Fiilisteltiin, ja ajateltiin että nyt käydään syömässä oikein hyvät Venetsian pastat. Se oli taas helpommin sanottu kuin tehty. Istuttiin jo yhdessä ravintolassa, mutta kun tarjoilu tuntui hieman hitaanpuoleiselta, päätettiin siirtyä eteenpäin.... Noin 4 kilometriä, kymmenien menuitten tutkailuja myöhemmin päädyttiin 10 metrin päähän paikasta missä istuttiin alunperin. Ehkä allekirjoittaneen einesrajoitteneisuus vaikutti (!!! :) Jussin huom. :)) asiaan, ehkä se ettei viitsitä maksaa kaksinkertaista hintaa samasta ruoasta vain sen takia että ollaan taas jossain turistialueella... No saatiin silti pastat ja ihan hyvää oli. Illat vaan alkaa oleen sen verran viileitä, että täytynee syödä tästä lähtien sisällä. Ja tuolta samaiselta alueelta ei enää yritetä mitään löytää. Ravintoloita oli tosiaankin paljon, mutta kun ollaan vaativaisia niin ollaan :)

No tànààn sunnuntaina onkin ollut taas oikein mahtava pàivà. Rauhallinen aamupala (eri aikaan, toinen seitsemàltà, toinen puoli kymmenen :) ), sen jàlkeen eikun lauttaan ja tàllà kertaa vàhàn eri reittià Venetsian puolelle. Ajelimme hiukan pidemmàn reitin, sen jàlkeen maihin ja pààmààràtòntà rauhallista leppoisaa kàvelyà. Team Justiina kun on sità mieltà ettà kartat ei ole meità varten. Kàvelimme ilmeisesti làpi paikan nimeltà Ghetto (ei nimi pahentanut paikkaa), sieltà pitkàn kaavan mukaan St. Marcuksen aukiolle, muutaman vàlistopin (gelateria mistà sai myòs olutta) kautta. :)

Pààdyimme sitten kahlailemaan kyseilelle aukiolle, turisteja oli taas enemmàn kuin laki sallii. No tuli kuitenkin ikuistettua ne aukion tarjoilijat, jotka kahlailivat kymmenen sentin vedessà puku pààllà ja kumpparit jalassa. Ja samalla taas kàveltiin varmaan 4-5 kilometrià... kumma kun 500 km fillarointi ei tunnu oikein missààn mutta sitten kun kàvelet pàivàssà 5 km, niin heti etureidet ja minulla varsinkin nilkat huutaa hoosiannaa...? tietty tààllà on paljon siltoja ja portaita mutta silti...

No, tàydellisen alkupàivàn jàlkeen hotelliin ottamaan vàlikuolemat, eli puolen tunnin tirsat, jumpat ja suihku, sitten suuntamaan kohti illan kohokohtaa... :) eli taas kohti lauttasatamaa ja etsimààn vapaata gondolieeria... Venetsian puolella rannassa olikin useita gondolien làhtòlaitureita... harpoimme kohti yhtà sellaista ja kyselimme vapaata herraa melomaan meità ympàri Venetsiaa... grazie, olen vapaa, 80 € regular ja 100 € completo, kumman herra haluaa valita? :)

Juu, juhlaillan kunniaksi pààdyimme 45 minuutin completoon, eli vàhàn parempaan kiertoajeluun. Melonta olikin oikein romanttinen ja mukava kaikin puolin, ja oli mielenkiintoista nàhdà Venetsian kanaalit veden rajasta. Gondolieeri kertoi paljon mielenkiintoisia juttuja reitin varrelta, ja esimerkiksi Venetsian nousu- ja laskuvesistà. Kanaalin syvyys on kuulemma tàllà hetkellà n. metri, ja parhaimmillaan tai pahimmillaan se nousee nykytasosta talvella vielà n. metrin. Paikalliset asukkaat asustelevat sàànnònmukaisesti aina toisessa kerroksessa, ensimmàinen kerros on veden peitossa!!! Ja Venetsia uppoaa n. 2 cm vuodessa, joten kiireesti tànne kaikki halukkaat! Kanaaleita pitkin kun kruisailee gondolilla, nàkee oikein hyvin miten kaikkiin oviaukkoihin on muurattu jo ajat sitten puolen metrià uutta seinàà... Mitenkòhàn pitkààn kaupunki on oikein uponnut...?

Kaikenkaikkiaan pàivà ja ilta olivat oikein tàydellisià. Illalliseksi vedettiin friteerattuja LIHAtàytteisià oliiveja (toinen meistà ei vetànyt), friteerattuja juustopalleroisia, friteerattuja sipulirenkaita... skumppaa tai oikeastaan roseviinià kun tuli erehdyksessà tilattua sità (hyvàà oli :))... pààruuaksi sivusalaattia, ihan helvetin hyvàà pastaa (spaghettia, oliiviòljyà, valkosipulia ja chilià)... patonkia pààlle... ja perinteiset litra viinià! Voiko ihminen muuta enàà vaatia, tajuttoman hyvàà ruokaa, parasta mahdollista seuraa ja muutenkin oikein tàydellinen pàivà ja ilta!

Ja tuliaisiakin lòydettiin oikein mukavasti :) repussa on pari korua, monta pussia pastaa, oikein hyvià pastamausteita... vielà puuttuuvat pakolliset jààkaappimagneetit (yksi on jo) sekà vàhàn lisàà pastaa... ja tulihan sità ostettua yksi erittàin alkuperàinen laukkukin... :)

Hyvàà yòtà Venetsiasta nàihin tunnelmiin! :)





























































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti