Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 11. syyskuuta 2012

Riva - Verona, onnekas lompakko ja eka gummi

Sieltä se aurinko taas nousee vuorten takaa ja Riva alkaa herätä henkiin..niinkuin mekin :-)

Mitään ruuhkaa ei seitsämältä aamulla ole, mutta muutamia autoja näkyy kylään tulevan tunnelista vuoren länsipuolella ja katuja siivotaan parhaillaan. Täytyy kyllä mainita, että kaikissa paikoissa missä ollaan oltu tähän asti on todella siistiä, roskia ei loju kaduilla ja lentele tuulessa, eikä järvessäkään näy mitään ylimääräistä. Se on oikeasti iso plussa Italialle. Nyt lähdetään hipsiin aamiaiselle ja siitä lauttasatamaan, johon onkin hurjat 200 metriä matkaa. Toivottavasti tunnin lauttamatkan jälkeen ollaan Gardan itärannalla, paikassa nimeltä Malcesine, ja siitä lähdetään fillaroimaan rantaa pitkin taas kohti etelää. Sen enempää ei taas olla tälle päivälle suunniteltu, mutta jos reitti on suht helppo ja tasainen, niin toiveena on saada tälle päivälle aika paljon kilsoja.

Iltaupdeit

Nyt kello onkin jo lähemmäs 10 illalla, paljon on nähty ja paljon on matkaa taas takanakin. Mutta ollut hyvä päivä kaikinpuolin ja ollaan jo kauniissa Veronassa. Päivä olikin kohtuu tapahtumarikas kaiken kaikkiaan. Päivälle osui reissun ensimmäinen rengasrikkokin. Matkasimme lautalla Rivasta tunnin matkan Malcesineen, jossa päivän tauon jälkeen fillarointi taas maistui oikein hyvin. Parinkymmenen kilsan jälkeen päivitettiin renkaiden paineet, viikon fillaroinnin jälkeen painetta oli hävinnyt noin kilon verran... joten taas reilut 5 baaria painetta gummeihin ja ettepäin. Vähän jälkeenpäin molemmilla taka-ajatuksena oli se että mitähän käy tässä 38 asteen helteessä... kohta kuuluikin Tiinan eturenkaasta kuuluvasti pfff... ei muuta kuin varikolle renkaan vaihtoon idylisessä Gardan maisemassa rantabulevardilla :-) aikaa meni formulamaiseen tyyliin n. 10 minuuttia, painetta vuoristokylän fillarikaupasta ostetulla pumpulla riittävästi renkaaseen ja kohti uusia haasteita :-)

Fillarointireitti oli uskomattoman kaunis, tie mukaili aivan Gardan rantaviivaa, lähes koko ajan parin metrin päässä rannasta. Välipaussi Brenzonessa meinasi aiheuttaa muutaman ylimääräisen sydämentykytyksen kaivaessani rantabaarissa lompakkoa... ei löydy... hetken pikainen mietintä että mahtoikohan jäädä n. 15 km taaksepäin kauppaan, jossa haimme eväsvarusteita... ajattelin jo pahinta, lompakossa oli 2 luottokorttia ja kohtuumäärä käteistä... soitanko Suomeen ja nollaan kortit...? Kävin kuitenkin katsomassa pyörän sivulaukkuja, ja voila', siellähän se lompakko oli matkustanut tarakan ja sivulaukun välissä oikein mukavasti :-) mietin että yksi kunnon pomppu tiessä ja Jussi olisi nyt ilman luottokortteja...

Kumista ja lompakosta huolimatta matka sujui 38 asteen helteessä oikein hyvin. Oli toisaalta vähän haikeaa jättää parin päivän ihailun jälkeen Gardan järvimaisemat ja lähteä taas kohti maaseutua ja sitä kautta kohtuusuurta kaupunkia Veronaa kohti. Lazisessa käännyttiin sitten kohti Veronaa, ja lämpötila oli auringossa varmaa reilusti yli +40. Onneksi tie oli miellyttävä polkea ja sopiva tuuli vähän vilvoitti matkalaisia. Veronaan saavuttiin vähän ennen neljää, ja taas edessä oli tuttu juttu, vapaan hotellin metsästys!

Keskustaan saavuttuamme totesimme taas että onpa jonninverran turisteja kaupungissa! Joo-o, että löytyyköhän vapaata hotellia... ensimmäinen... 'full'... toinen... juu, on meillä yksi vapaa perhesviitti, 200 € grazie... kolmas... full... mutta sieltähän se sitten ennakkoluulottomille matkalaisille löytyi neljännellä yrittämällä oikein mukava hotelli parinsadan metrin päästä Veronan keskustasta. Ei muuta kuin fillarit hotellin autotalliin, check in ja suihkuun :-) Takana 64 km siinä em. mukavassa helteessä, joten kyllä maistui! Ja sitten tutustumaan kaupunkiin!

Illan pääkohteita oli oikastaan vain kaksi, ensin piti löytää Shakespearen Romeon ja Julien parvekekohtauksen sijainti ja sen jälkeen maittavaa pastaa! Molemmat löytyivät :-) Se kuuluisa parveke oli loppujen lopuksi hyvin pieni sisäpiha, mutta näköjään varsin suosittu turistikohde. Lukemattomat rakastavaiset olivat jättäneet sydämiä ja lukkoja parvekkeen alla olevaan teräsporttiin :-) Nähty, ja sitten pastalle!

Illallinen nautittiin taas hyvin tunnelmallisessa paikassa, ilmeisesti maailman kolmanneksi suurimman amfiteatterin raunioiden vieressä. Kyseessä on Arena di Verona, jossa paikallisten mainosten mukaan järjestetään nyt syyskuussa isoja oopperajuhlia, värivaloineen kaikkineen... on Aidaa, Carmenia... paikka on aivan upea, lähes Rooman Colosseumin kaltainen paitsi pari kerrosta matalampi ja ilmeisesti jonkin verran uudempi? Ja ne pastat tosiaan nautittiin siinä Arenan vieressä, pastaa, valkosipulia, oliiviöljyä ja chiliä... :-) um um :-) hyvää paikallista viiniä, ja sitten oikeastaan se illan kolmas kohokohta, jälkkäriksi italialaista jäätelöä! Ja sitähän saatiin niin että taas napa ruskaa :-)

Huomenna on sitten aika suunnitella matkan toisen viikon alustavaa reittiä. Muuta varsinaista tavoitettahan meillä ei ole paitsi että viiden päivän päästä pitäisi olla Venetsiassa. Ollaan kuitenkin reilusti etuajassa, joten ei muuta kuin buena notte Veronasta :-) :-)



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti