Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 8. syyskuuta 2012

Herätys laaksossa vuorten juurilla

Perjantaiaamu valkenee laaksossa vuorten juurilla. On hienoa katsoa ulos ja nähdä lähellä siintävät vuoret ja kuinka valo alkaa tulvimaan laaksoon pilkkopimeän yön jälkeen. Ei olisi hullumpi paikka tämäkään asua, treenimaastot on ainakin kohdillaan. Ihmeen vähän tuo 8 km eilinen nousu tuntuu jaloissa, tai mistä sen vielä tietää...hypätään fillarin selkään ja lähdetään kohti uutta nousua niin reidet huutaa hoosiannaa. No kumminkin tämäkin kylä oli näkemisen arvoinen, mutta miinuspuolena Gardone Val Trompiasta täytyy mainita kylän läpi kulkeva erittäin vilkkaasti liikennöity tie.

Nyt pitäisi hipsiä aamupalalle, odotettavissa on taas Italian huippukokkien tekemää korpunkaltaista valkoista leipää marmeladilla höystettynä, sekä tietenkin suklainen croisantti kruunaamaan tämä makunystyröitä huumaava aamianen. :-) Tällä kertaa kyllä haettiin vähän sämpylöitä kaupasta jo illalla jos nyt ei satu korppu vaikka maistumaan.

Se olisi tosiaan päivä 4 Italiassa ja päivä 3 fillarointia. Tähän mennessä fillarointisaldo on noin 130km. Alkuperäisten arvioiden mukaan kokonais matkaa tälle reissulle kertyy noin 500-600km. Tälle päivälle meillä ei ole reittiä. Suunnitelmia on useita, mutta mitään pitävää päätöstä ei olla sen suhteen osattu tehdä. Vaihtoehtoina on lähteä kohti Garda-järven pohjoisosaa, matkaa on varmaan noin 100 km ja se on vuorien keskellä, joten nousu-laskua saattaa tulla aika paljon, vaikea vaan arvioida aikaa tuolle matkalle. 

Toinen (alkuperäinen) vaihtoehto on, että lähdetään kohti kaupunkia nimeltä Salo joka sijaitsee Gardan länsirannalla. Matkaa on noin 35 km ja siitä voisi lähteä fillaroimaan kohti pohjoista Gardaa rantaa seuraten. Miinuspuolena tuossa reitissä vaan on, että tie tuonne pohjoiseen on vilkkaasti liikennöity ja aika vaarallinen. Kolmas vaihtoehto on fillaroida Gardan etelärannalle paikkaan nimeltä Sirmione (matkaa varmaankin noin 60 km) ja jäädä joko sinne yöksi tai yrittää päästä lautalla pohjoiseen, koska siellä meinattiin käydä tavalla tai toisella. Tarkoituksena on fillaroida itäpuolta alas, siellä ainakaan teiden ei pitäisi olla niin vilkkaita. No fillarikuteet on jo niskassa, mutta mitään hajua suunnasta tai suunnitelmasta ei ole vieläkään....

Palataan asiaan illemmalla, ehkä jo silloin on selvinnyt minne päivä on meidät johdattanut :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti