Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 4. syyskuuta 2012

Ilmaa komissaario Siltanen

Buena notte Milanosta!
Lappeenrannan +10 asteesta viidessä tunnissa Riikan kautta Mianon lämpöön, keli täällä saapumishetkellä rapiat + 27 c. Fillarit saatu ehjänä perille, samoin laukut ja matkalaiset :-) Ihan ilman kommelluksia ei lähtö lentokentälle sujunut, matkan kannalta kohtuu tärkeät fillarit kun melkein tippuivat 120 km/h vauhdissa kuutostielle... no, toisaalta eipä olisi ollut ensimmäinen kerta, nyt tosin aamupirteän kuskin salamannnopeat reaktiot pelastivat tilanteen.

Menomatka sujui ainakin melkein suuremmitta kommelluksitta, mitä nyt Riikan lentokenttäbussi hajosi kesken matkan koneesta terminaaliin. No, savun hälvettyä siirryime vaihtobussiin ja siitä terminaaliin nauttimaan kylmiä virvokkeita. Koneesta näimme fillaritkin vilaukselta, siellä ne pötköttivät omassa matkalaukkuvaunussaan koneen vierellä. Lento Milanoon meni päivätorkkujen merkeissä sangen leppoisasti :-) laskeutumisen jälkeen pienenä kysymysmerkkinä oli se, mihin fillarit putkahtavat... näimme jo mielessämme parin vääntyneen rungon ja irtopyörän laahautuvan muiden matkalaukkujen seassa... no ei sentään, sieltähän ne tulivat siististi toisiinsa sotkeutuneina laukkuhihnan viereisestä luukusta samaan aikaan laukkujen kanssa.

Ei muuta kuin fillarit ylös ja kohti baanaa! :-) ihan pienenä ongelmana havaitsimme sen mitättömän pikkuseikan että Air Balticin henkilökunta oli päättänyt tyhjentää renkaat molemmista fillareista!??? Wtf? Tosin meille sanottiin aamulla Lappeenannan kentällä että gummit pitäisi tyhjentää... tuumattiin että muut tekee niinkuin käsketään, myö ninkuin halutaan... ja tosin vielä että lentoyhtiöltä ei tullut tällaista päiväkäskyä.... no, turvahenkilöt tyytyivät siihen, samoin allekirjoittaneet :-) No mutta, ei muuta kuin veskat kiinni tarikkaan, polkimet kiinni ja ilmaa gummeihin ja kohti Milanoa! Juuh... muuten bueno sera, mutta huomattiin siinä sitten että pari viikkoa ennen reissua ostettu tehopumppu (4,5 € jolla saat renkaisiin 5,5 bar painetta, by paikallinen Robinhood) ei sisältänyt sellaista päätä jolla voi pumputa autonventtiileillä varustettuja gummeja... eli ei muuta kuin vanne vasten asfalttia pum pum ja kohti huoltoasemaa :-) eikä siinäkään varsinaisesti mitään, paitsi ettei ollut mitään havaintoa mistään servizionista, eikä toistuvista lähestymisistä paikallisten alkuasukkaidn suuntaasn ollut mitään iloa saati apua, täällä kun tuo englanninkielen taito ei ole kovin laajalti hallussa... yritä siinä sitten selittää että TARVITSEN ILMAA RENKAISIIN x 2!!! Servitsione? No english? Capish? Si si comprendo? Pump air? Si ? Craze? Finlandese? Bueno sera? Pizza originale? Parmezano? Vahva vai mieto? Joo... ei muuta kuin n. reilun 2 km fillareiden talutus terminaalin ympäri ees taas, neljä eri reitin kyselyä ja lopulta lähtöpaikan vieressä ollut autovuokraamon viehettävä italiaanotar kertoi murtaen lontooksi että tuossahan serviziooni on 100 m. päässä...! Craze bella donna ja eikun 5,5 bar alle ja kohti hotellia!




Matkaa rapiat 6 km, fillarit lukkoon paikallisen hotellin takapihalle, laukut sangen kohtuulliseen huoneeseen (hinta 60 € yö kahdelta). Nokka kohti lähintä metroasemaa, sieltä Milanon upeaa päärautatieasemaa, virvoke naamaan ja siitä edelleen metrolla Duomon nähtävyyksiä ihailemaan. Upea paikka varsinkin iltahämärässä, voimme suositella! Lopuksi vielä pizzat kohtuu hyvässä lähipizzeriassa ja sitten tuulennopealla italialaisella urheiluautotaksilla hotellille :-) upea ensimmäinen matkapäivä kaikenkaikkiaan, ihan mahtava fiilis odottaa tulevia fillarointipäiviä! Huomisaamuna sitten paikallisen aamupalan siivittämänä kohti kotirataa eli Monzaa. Siellähän on tulevana viikonloppuna kisatkin joten voi olla josko vaikka kävisi Bernielle vähän kuittia heittämässä...








2 kommenttia:

  1. Teknisiä ongelmia? Edistyykö matka?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edistyy mainiosti, tänään 84 km... Mutta tekniikka ei pelitä blogin päivitykseen toistaiseksi. Jatkamme harjoituksia ja yrittämistä... Tekstit on kyllä valmiina odottamassa :)

      Poista