Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 10. syyskuuta 2012

Punaiset nenät ja naamat @ Riva

Punaiset nenät ja naamat @ Riva



Kymmenen aikaan tänä aamuna jätettiin taaksemme etelä-Gardan pölyt, hypättiin fillareiden kanssa lauttaan, ja nokka usean sataman kautta kohti pohjoista. Ei ollut pahan hintainenkaan tuo lautta, kun 2x henk. + 2x fillaria maksoi vajaan 40€. Ja tällä tavalla meidän ei tarvi lähteä niihin tunneleihin, ja saadaan mielestämme hyvin ansaittu lepopäivä myös fillaroinnista. :-) Huomenna onkin tarkoitus taas jaksaa polkea pitempää eteppia, vaikka ollaan me keksitty tuolle itärannan fillaroinnillekkin helpotus.

Nyt kello on 15 paikallista aikaa, formulat tulee tv:stä ja me ollaan saavuttu Rivaan, ilman mitään fyysistä rasitusta. Hotellispesialistikin jo löysi meille huoneen, ihan keskustasta ja nyt jo näköjään tapansa mukaan Garda-näköalalla. Huoneesta on niin lyhyt matka rantaan, että vois heitellä vaikka leipiä ikkunasta :-) No kelpaahan tämä :-) Sannan kertoman mukaan Rivassa sataa ja ukostaa joka ilta...tällä hetkellä paistaa aurinko ja on varmaan 30 lämmintä, joten odotellaan mielenkiinnolla sataako vielä tänään?

Apdeit klo 22.40... ei satanut yhtään niin paljon kuin eilen... eli ei yhtään. Laivamatka Garda-järven pituussuunnassa kesti rapiat 4 tuntia, muttei tuntunut yhtään niin pitkältä. Hotelli on tosiaan aika hyvällä paikalla, maisema on kohdillaan, suoraan edessä näkyy Gardan pohjoisin lahti, oikealla ylhäällä jylhä vuoristo... ja pari kirkkoa keskellä jyrkintä vuorenseinämää! Mikähän siinä oikein on, kun nuo kirkot on aikoinaan pitänyt rakentaa noin korkealle ja vaikeapääsyisiin paikkkoihin? Kertokaa joku jos tiedätte?

Lämpötila on edelleen nyt alkuyöstä varmaan reilut + 25, joten kyllä tarkenee! Tämä Riva näyttää olevan sellainen rikkaiden eläkeläisten lomailupaikka. Ennen ja jälkeen iltapastan jälkeen tutustuttiin paikaan kävellen, ja eniten paikallisessa kylässä ja läheisellä rannalla palloili paikallisten alkuasukkaiden lisäksi hyvin toimeentulevia, ehkä enimmäkseen saksalaisia vanhuksia. No nyt joku siellä tuumaa että ainakin toinen meistä sopeutuu hyvin tuohon joukkoon... siis ikänsä puolesta...!

Oli loppujen lopuksi oikein leppoisa päivä :-). Laivamatkalla nähtiin varmaan kymmenkunta satamaa, useimmat niistä vedettiin fillarilla eilen matkalla Salosta Sirmioneen. Ja kun kerran matkustettiin lähes viisi tuntia kohtuukirkkaan järven poikki, niin alkaa näköjään aurinkolasien vuoksi olemaan aikamoiset pandat silmien ympärillä, klyyvarit hehkuu molemmilla aikas punaisina (tai siis vain minulla hehkuu, sillä toisella on ruskettunut kauniisti :-) ) ja samalla eiliset hihat alkaa mukavasti tasaantumaan :-) Huomenna mennään sitten varmaan lautalla jonkun matkaa itäreunaa alas ja hypätääin siitä sitten fillareitten selkään kohti Venetsiaa. Ja Mellalle on ensimmäinen kivi poimittu mukaan Gardan niin pohjoiskärjestä kuin mahdollista... samalla kun testattiin varpailla Gardan lämpötilaa (oli muuten ehkä +15 c). Tämä välipäivä tuli oikein tarpeeseen :-) Takana n. 250 km, edessä toinen mokoma vähintään.

Aikaa Venetsian ennalta varattuun hotelliin on kuitenkin vain kuusi päivää... ja luonnollisesti mitään tarkempaa reittisuunnitelmaa ei olla tehty... eikä tehdä...!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti