Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 21. elokuuta 2012

Vähän pidempi välitestaus kyläpyöräilyn merkeissä

Käytiin tuossa viikko sitten testaamassa vähän pidempää päivämatkaa sekä uusia sivulaukkuja. Ilman sen kummempaa säätämistä laukut istuivat fillareihin oikein mainiosti, toki reissua varten on varmaan parasta säätää ne kertaalleen... ongelmanahan voi olla mm. se että laukut ottaa kiinni kenkiin, ja kun on lukkopolkimet niin laukkujen asentoa pitää säätää aika tarkkaan...






Tuo kuva on tosiaan viime viikon kyläpyöräilystä, päivämatkaksi tuli lopulta 85 km, aikaa meni taukoineen viitisen tuntia. Reittiin mahtui leppoista tasaista asfalttitietä sekä todella jyrkkiä hiekkareittejä keskellä oikeastaan ei mitään :) Lähdettiin n. 10 km Lappeenrannasta paikasta nimeltä Hytti, sieltä kierrettiin rajan pintaa Vainikkalasta Ylämaalle jalokivikylään oikein maistuville munkkikahveille :) loppumatka Ylämaalta Lappeenrantaan olikin sitten tylsää suoraa maantietä, onneksi sunnuntaipäivänä ei ollut juuri muuta rajaliikennettä kuin henkilöautoja. Täällä päin Suomea kun tuota venäläistä rekkaa tuppaa tiellä liikkumaan aika paljon.

Noista laukuista sen verran, että tuntuvat kyllä todella hyviltä. Testailin taannoin työkaverin Halti Q-sarjan laukkuja, olikohan muistaakseni ykkössarjaa, lisäksi ollaan käyty tosiaan katsomassa paikallisissa urheiluliikkeissä saman valmistajan Q3-laukkuja. Täytyy sanoa että vaikkei noitten Ortliebin laukkujen ulkonäkö ehkä ainakaan meikäläisen silmiä hivele, niin fillareissa ne toimivat kuin junan vessa! On paljon tilaa, helppo laittaa paikoilleen ja helppo ottaa irti. Mutta ennen kaikkea, niitä ei juuri edes fillaroidessa huomaa!  Tosin ei niissä nyt tuolla testireissulla ollut painoa kauheasti, vähän vaatteita ja litran vetoiset termoskannut puolivälin sopparuokailua varten. Silti tuntui että ero noihin testattuihin Haltin laukkuihin oli huikea... jostain syystä niitten kanssa meno oli jotenkin huojahtelevaa, varsinkin kun ylämäessä polki seisaaltaan, tuntui että Haltin laukkujen kanssa fillari vaappui puolelta toiselle?

Nyt sitten tässä odotellessa on tullut lisää matkavarusteita, eli edellä mainittu "Dark Fantasy"-tabletti joka on jo osoittanut toimivuutensa, samoin fillareiden tankoon laitettavat tankolaukut. Tänään latailin tablettiin Italian karttaa, viikonloppuna on tarkoitus ruuvailla tankolaukut kiinni ja ottaa koesavut myös niistä. Ja kun reissussa on tarkoitus pitää myös Sports Trackeria päällä varustettuna sykevyöllä, aion testailla miten vanhassa Nokian E75:ssä kestää akku tuon softan kanssa samalla kun taannoin ostamani aurinkokennolaturi yrittää elokuun pilvisessä päivässä latailla puhelimen akkua. Lumia 800:ssa kun akku hyytyy melkoisen nopeasti jos satelliittiseuranta ja SP on päällä, ja tuo aurinkokennolaturin teho ei oikein tahdo riittää Lumian lataukseen... myöskään Lumian versio Sports Trackeristä ei tunnista sykevyötä... no, näistä raporttia ihan lähitulevaisuudessa lisää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti