Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 27. elokuuta 2012

Litra maitoa, synnytystuoli ja latausta auringon voimalla

Tänään testailtiin tuoreita tankolaukkuja. Tilavuutta riittää ja taskuja! Nyt tuntuu että molemmissa fillareissa on kyllä tilaa riittämiin, 40 litran sivulaukut ja tankolaukku… mitähän siihen mahtuu, varmaan 3-4 litraa kuitenkin.

Kuten tuossa aiemmin oli puhetta, on tarkoitus pitää Sports Trackeria päällä pitkin reissua. Kyseessähän on puhelimen softa, joka mittailee satelliitin välityksellä sijaintia, reittiä, erilaisia nopeuksia, reitin korkeutta jne, ja lisäksi vielä kun sykevyö on kytkettynä, saadaan syketiedot mukaan seurantaan. Ja tietysti se näyttää teille lukijoille kartalla missä sitä oikein mennään.

Tänään virittelin oman tankolaukun läpinäkyvään karttataskuun vanhan Nokian E75-kännykkäni kytkettynä aurinkokennolaturiin. Halusin varmistua että reissussa puhelimelle riittää virtaa samalla kun puhelin on kytkettynä virtasyöpöillä bluetooth- ja gps-yhteyksillä sykevyöhön ja satelliittiin. Ja hyvin tuntuu toimivan! Sykkeet ja reittitiedot tallentuivat samalla kun puhelin imi virtaa auringosta ja vielä latautui samalla!

Tämänpäiväinen reitti näkyy täältä Sports Trackerin jaosta, mikäli sivusto suostuu toimimaan, on ollut näköjään tänään vähän toimintavaikeuksia... http://www.sports-tracker.com/#/workout/Monzadimonza/3ncjv3mpjj5ucaj6

Jouduin sitten irrottamaan ohjaustangosta noissa aiemmissa kuvissa näkyvän lisätangon… eli sen jota kutsun synnytystuoliksi… se jossa kyynärpäät lepäävät tangon päällä ja kädet ovat mukavasti eteenpäin. En tiedä mikä sen virallinen nimi on :) se ei kuitenkaan mahtunut samaan tankoon laukun kanssa. Olen käyttänyt tuota röhnötystankoa satunnaisesti varsinkin pidemmillä reissuilla, tykkään siitä kovasti. Se on ainakin meikäläisen ruumiinrakenteelle sopiva, rentouttaa hartioita ja niskaa sopivasti varsinkin kun polkee tasaista suoraa ja vastatuuleen.

Tämänpäiväisellä aika kovavauhtisella 43 km lenkillä huomasin miten kaipaankaan sitä! Hartiat ovat olleet monta päivää aika jumissa viimeaikaisten melko tiukkojen salitreenien jäljiltä, ja fillarointi pelkästään tangon nousukahvojen varassa tuntui hartioissa siitäkin huolimatta että yritin aina välillä pitää hartioita rentona ja alhaalla. No, eipä auta… täytyy totutella.

Tankolaukuista täytyy sanoa vielä sen verran, että vaikka toiseen laukkuun lastattiin eilen järjestelmäkamera ja toiseen litran maitotölkki (84-vuotias äitini soitti että tuo maitoa tullessas :) ) niin eipä niissä olevaa painoa juurikaan huomaa! Hyvä tietää että niihin voi tarvittaessa laittaa vähän enemmänkin tavaraa eikä ohjattavuus kärsi yhtään.

Ja tosiaan noita päivittäisiä reittitietoja voi jatkossakin katsella Sports Trackerin linkkien kautta.

Ja vielä kommentti tuohon edelliseen Herra Excel-tarinaan... tärkeimmät tosiaan ensin... ja myöhemmin vielä ehkä tulee tarinaa narisevasta pyöränlaakerista... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti