Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 30. elokuuta 2012

Naisten shoppailua lomaa varten

Jokainen itseään kunnioittava nainen käy shoppailemassa lomaa varten kaikkea tarpeellista...uusia vaatteita, kenkiä, laukkuja jne. Tietysti jokainen itseään naiseksi kutsuva shoppailee myös lomalla...ja varsinkin Italian lomalla, muodin synnyinmaassa.

Jotta en olisi yhtään sen huonompi kuin nuo muutkaan itseään kunnioittavat naiset, päätin siis minäkin käydä shoppailemassa lomaa varten. Ihan täpinöissäni...

Budjettia en itselleni laittanut kun ajattelin että tämä on tämän vuoden ainut loma ja tällainen "Once in a lifetime" tapaus kaiken lisäksi.

Ja löysinhän minä tietysti ostoksia...ei shoppailureissulta voi tulla tyhjin käsin kotiin, mitä se nyt Monzakin olisi sanonut jos ei olisi mitään tarttunut mukaan???

Päivän ostokset olivat tietenkin: Iso rulla jeesusteippiä ja pussillinen kolmen eri koon nippusiteitä. (Olivat liiterissä alennuksessa, vaikka luultavasti menin halpaan ja töhräsin näihinkin ainakin euron liikaa, mutta budjettiahan ei ollut.)


Siitä huolimatta että olen noin 7 euroa köyhempi tämän shoppailureissun jälkeen...tunnen ylpeyttä hienoista löydöistäni. On varmaan Monzakin ylpeä näin hienoista ostoksista.
 
Ja täytyy myöntää, että nyt voimme lähteä täysin epäröimättä ja vankoin mielin reissuun, koska kaikki oleellinen on nyt hommattu ja matka on turvattu sillä


maanantai 27. elokuuta 2012

Litra maitoa, synnytystuoli ja latausta auringon voimalla

Tänään testailtiin tuoreita tankolaukkuja. Tilavuutta riittää ja taskuja! Nyt tuntuu että molemmissa fillareissa on kyllä tilaa riittämiin, 40 litran sivulaukut ja tankolaukku… mitähän siihen mahtuu, varmaan 3-4 litraa kuitenkin.

Kuten tuossa aiemmin oli puhetta, on tarkoitus pitää Sports Trackeria päällä pitkin reissua. Kyseessähän on puhelimen softa, joka mittailee satelliitin välityksellä sijaintia, reittiä, erilaisia nopeuksia, reitin korkeutta jne, ja lisäksi vielä kun sykevyö on kytkettynä, saadaan syketiedot mukaan seurantaan. Ja tietysti se näyttää teille lukijoille kartalla missä sitä oikein mennään.

Tänään virittelin oman tankolaukun läpinäkyvään karttataskuun vanhan Nokian E75-kännykkäni kytkettynä aurinkokennolaturiin. Halusin varmistua että reissussa puhelimelle riittää virtaa samalla kun puhelin on kytkettynä virtasyöpöillä bluetooth- ja gps-yhteyksillä sykevyöhön ja satelliittiin. Ja hyvin tuntuu toimivan! Sykkeet ja reittitiedot tallentuivat samalla kun puhelin imi virtaa auringosta ja vielä latautui samalla!

Tämänpäiväinen reitti näkyy täältä Sports Trackerin jaosta, mikäli sivusto suostuu toimimaan, on ollut näköjään tänään vähän toimintavaikeuksia... http://www.sports-tracker.com/#/workout/Monzadimonza/3ncjv3mpjj5ucaj6

Jouduin sitten irrottamaan ohjaustangosta noissa aiemmissa kuvissa näkyvän lisätangon… eli sen jota kutsun synnytystuoliksi… se jossa kyynärpäät lepäävät tangon päällä ja kädet ovat mukavasti eteenpäin. En tiedä mikä sen virallinen nimi on :) se ei kuitenkaan mahtunut samaan tankoon laukun kanssa. Olen käyttänyt tuota röhnötystankoa satunnaisesti varsinkin pidemmillä reissuilla, tykkään siitä kovasti. Se on ainakin meikäläisen ruumiinrakenteelle sopiva, rentouttaa hartioita ja niskaa sopivasti varsinkin kun polkee tasaista suoraa ja vastatuuleen.

Tämänpäiväisellä aika kovavauhtisella 43 km lenkillä huomasin miten kaipaankaan sitä! Hartiat ovat olleet monta päivää aika jumissa viimeaikaisten melko tiukkojen salitreenien jäljiltä, ja fillarointi pelkästään tangon nousukahvojen varassa tuntui hartioissa siitäkin huolimatta että yritin aina välillä pitää hartioita rentona ja alhaalla. No, eipä auta… täytyy totutella.

Tankolaukuista täytyy sanoa vielä sen verran, että vaikka toiseen laukkuun lastattiin eilen järjestelmäkamera ja toiseen litran maitotölkki (84-vuotias äitini soitti että tuo maitoa tullessas :) ) niin eipä niissä olevaa painoa juurikaan huomaa! Hyvä tietää että niihin voi tarvittaessa laittaa vähän enemmänkin tavaraa eikä ohjattavuus kärsi yhtään.

Ja tosiaan noita päivittäisiä reittitietoja voi jatkossakin katsella Sports Trackerin linkkien kautta.

Ja vielä kommentti tuohon edelliseen Herra Excel-tarinaan... tärkeimmät tosiaan ensin... ja myöhemmin vielä ehkä tulee tarinaa narisevasta pyöränlaakerista... :)

perjantai 24. elokuuta 2012

Herra Excel




Toinen tälle reissulle osallistujista kutsuu itseään Herra Excel:ksi. Hän on järjestelmällinen, hän tilastoi kaiken, kirjaa kaiken tarpeellisen ylös Excel taulukkoihin...hän on suunnitelmallinen ja tarkka. Hän on Herra Excel, järjestelmällisyyden perikuva...neitsyt luonne.

No lähtöön on nyt aikaa 11 päivää, ja meillä on tasan tarkkan sen verran järjestelmällisesti suunniteltuna että lennämme tiistai aamuna Milanoon, ja kahden viikon päästä tiistaina Venetsiasta takaisin. Hotelli on varattu Milanoon yhdeksi yöksi ja Venetsiaan kolmeksi yöksi.Venetsian hotelli on varmistettu ja maksettu, Milanosta en ole niinkään varma (hmmm...kumpihan varasi kumman hotellin?)

Herra Excel on useampana iltana vetäytynyt tietokoneen ääreen miettimään reittisuunnitelmaa (ei meidän mitään kattavaa suunnitelmaa ole tarkoitus tehdäkkään, mutta hieman alustavaa suunnitelmaa silti). No lopputulos näistä useista tietokoneella raadetuista illoista on, että reittisuunnitelmaa on valmiina sen verran, että Milanosta fillaroidaan MONZAN radalla (ja kukaan ei varmaan arvaa miksi) noin 20-30km matka ja siitä sitten...no kohti Garda järveä...jotain tietä pitkin...sitten ehkä Garda järven ympäri...tai sitten ei...no johonkin kumminkin. Hitsi että Herra Excel on muuten järjestelmällinen....


Mutta on meidän Herra Excel kumminkin paljon muuta suunnitellut ja saanut hoidettua.
Meillä on valmiiksi ostettuna laukut (tärkeä asia), 30 proteiinipatukkaa (30 asteen lämpötilassa ne ei varmaankaan sula?) ja tabletti (voidaan kirjoittaa tätä blogia helposti).
Semmoiset epäolennaiset asiat kuten kartta, vararenkaita, työkaluja fillareiden huoltoon jne. nyt puuttuu vielä mutta ei ne niin tärkeitä asioita ole.. asiat pitää tietenkin priorisoida tärkeysjärjestykseen... ja sehän menee niin että ensimmäiseksi tilataan tabletti...sitten mietitään muuta (jos mietitään). Eipä silti, ei kyllä ole oikein selvillä vielä sekään miten fillarit saa ehjänä Milanoon asti? Pitääkö ne pakata johonkin pahviin/laukkuun? Mitä varotoimenpiteitä kannattaa ottaa, että voisi varmistaa sen, että saadaan fillarit ehjinä koneesta? Pyörät irti? Teipataan ohjaustanko runkoon? Pehmusteita hajoavien osien ympärille? Muuta?

Nooh... onhan tässä aikaa vielä näitä asioita selvitellä...ja ei ne niin olennaisia ole...kyllä tabletin avustuksella Venetsiaan polkaisee ....

Onneksi on mukava aina niin tarkka ja järjestelmällinen Herra Excel. Ei tarvi kyllä itse huolehtia matkasta ollenkaan.....




tiistai 21. elokuuta 2012

Vähän pidempi välitestaus kyläpyöräilyn merkeissä

Käytiin tuossa viikko sitten testaamassa vähän pidempää päivämatkaa sekä uusia sivulaukkuja. Ilman sen kummempaa säätämistä laukut istuivat fillareihin oikein mainiosti, toki reissua varten on varmaan parasta säätää ne kertaalleen... ongelmanahan voi olla mm. se että laukut ottaa kiinni kenkiin, ja kun on lukkopolkimet niin laukkujen asentoa pitää säätää aika tarkkaan...






Tuo kuva on tosiaan viime viikon kyläpyöräilystä, päivämatkaksi tuli lopulta 85 km, aikaa meni taukoineen viitisen tuntia. Reittiin mahtui leppoista tasaista asfalttitietä sekä todella jyrkkiä hiekkareittejä keskellä oikeastaan ei mitään :) Lähdettiin n. 10 km Lappeenrannasta paikasta nimeltä Hytti, sieltä kierrettiin rajan pintaa Vainikkalasta Ylämaalle jalokivikylään oikein maistuville munkkikahveille :) loppumatka Ylämaalta Lappeenrantaan olikin sitten tylsää suoraa maantietä, onneksi sunnuntaipäivänä ei ollut juuri muuta rajaliikennettä kuin henkilöautoja. Täällä päin Suomea kun tuota venäläistä rekkaa tuppaa tiellä liikkumaan aika paljon.

Noista laukuista sen verran, että tuntuvat kyllä todella hyviltä. Testailin taannoin työkaverin Halti Q-sarjan laukkuja, olikohan muistaakseni ykkössarjaa, lisäksi ollaan käyty tosiaan katsomassa paikallisissa urheiluliikkeissä saman valmistajan Q3-laukkuja. Täytyy sanoa että vaikkei noitten Ortliebin laukkujen ulkonäkö ehkä ainakaan meikäläisen silmiä hivele, niin fillareissa ne toimivat kuin junan vessa! On paljon tilaa, helppo laittaa paikoilleen ja helppo ottaa irti. Mutta ennen kaikkea, niitä ei juuri edes fillaroidessa huomaa!  Tosin ei niissä nyt tuolla testireissulla ollut painoa kauheasti, vähän vaatteita ja litran vetoiset termoskannut puolivälin sopparuokailua varten. Silti tuntui että ero noihin testattuihin Haltin laukkuihin oli huikea... jostain syystä niitten kanssa meno oli jotenkin huojahtelevaa, varsinkin kun ylämäessä polki seisaaltaan, tuntui että Haltin laukkujen kanssa fillari vaappui puolelta toiselle?

Nyt sitten tässä odotellessa on tullut lisää matkavarusteita, eli edellä mainittu "Dark Fantasy"-tabletti joka on jo osoittanut toimivuutensa, samoin fillareiden tankoon laitettavat tankolaukut. Tänään latailin tablettiin Italian karttaa, viikonloppuna on tarkoitus ruuvailla tankolaukut kiinni ja ottaa koesavut myös niistä. Ja kun reissussa on tarkoitus pitää myös Sports Trackeria päällä varustettuna sykevyöllä, aion testailla miten vanhassa Nokian E75:ssä kestää akku tuon softan kanssa samalla kun taannoin ostamani aurinkokennolaturi yrittää elokuun pilvisessä päivässä latailla puhelimen akkua. Lumia 800:ssa kun akku hyytyy melkoisen nopeasti jos satelliittiseuranta ja SP on päällä, ja tuo aurinkokennolaturin teho ei oikein tahdo riittää Lumian lataukseen... myöskään Lumian versio Sports Trackeristä ei tunnista sykevyötä... no, näistä raporttia ihan lähitulevaisuudessa lisää :)

perjantai 17. elokuuta 2012

Villa Edera Hotel Venice - VARATTU

Hotelli Lidon saarelta (Venetsiaan tutustumista varten)

http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g187870-d234789-Reviews-Villa_Edera_Hotel-Venice_Veneto.html

Varattiin tällainen hotelli 3 yöksi Lidon saarelta. Siis matkan viimeisiä päiviä varten. Lueskeltiin paljon Venetsian hotelleista ja tultiin siihen lopputulokseen, että voisi olla mukavampaa olla yötä jossain muualla kuin keskustassa, joten arvostelujen ja Sannan vinkin perusteella päädyttiin sitten varaamaan hotelli Lidosta. On kuulemma halvempaa ja rauhallisempaa, sekä Venetsian ainoa hiekkaranta löytyy myös täältä.

Pitäisi olla hyvien kulkuyhteyksien päässä sekä lentokentälle, että Venetsian keskustaan. Eli toisille saarille pitäisi päästä helposti Vaperettolla/vesibussilla tai mikä nyt sitten oikea nimi sille onkaan. Eiköhän sekin selviä paikan päällä. 



Milanon ekan yön hotellin lisäksi ei sitten muita yöpymisiä meinata etukäteen varata. Ollaan yötä sitten siellä missä tuntuu siltä, ei tällaista reissua saa aikatauluttaa ja suunnitella liikaa. Siitä katoaa muuten se vapauden tunne ja seikkailumieli. Silloinhan olisi oikeastaan sama kun menisi jollekkin valmiille pakettimatkalle.

Nyt ei kyllä malttaisi odottaa reissua enää yhtään. Yli kaksi viikkoa vielä...
Italiassa on tällä hetkellä todella lämminkin. Olisihan se mukavaa että pääsisi fillaroimaan t-paidassa, lämpimässä ja auringon paisteessa. Suomessa ei tänä kesänä ole pahemmin sellaisesta fillaroinnista ole voinut kuin haaveilla.



keskiviikko 8. elokuuta 2012

"Teille on saapunut tulliselvitettävä postilähetys"



Ehdinkin jo tovin ihmettelemään miksei 1.8.2012 tilaamani Dark Fantasy ole vielä tullut... no tänään sekin asia selvisi kun kaivoin postilaatikosta tullin lähettämän tullausvaatimuksen! "Teille on saapunut tulliselvitettävä postilähetys"



Niinpä tietenkin... eli "ei mennyt ihan niin kuin Strömsössä", taaskaan... enhän ollut ajatellut että tulliakin pitäisi maksaa! Perusteena tälle oli joitakin vuosia sitten samaisesta verkkokaupasta tekemäni n. 30 € kypäräkameran tilaus, joka tuli ilman kommervenkkejä parissa päivässä Kiinasta suoraan postilaatikkoon...













No ei muuta kuin nettitullausta tekemään, tullimaksua kertyi rapiat 39 €, ja tietysti Suomen valtio haluaa ottaa tullausmaksua myös lentorahdista... no silti, koko hoidolle kertyi hintaa lopulta sitten n. 210 €. Vaan ei tippa tapa ja ämpäriin ei huku, pääasia on että tabletti on nyt matkalla kohti paikallista postia ja ehkä jo perjantaina voidaan ottaa koesavut DF:stä, puhumattakaan että jonossa on latausta odottamassa Angry Birdsin uusimmat versiot! :) Google Play kun on aloittelevalle Android-käyttälle sangen mielenkiintoinen paikka... ja hmmmm.... luvassa on mielenkiintoisia peli-iltoja...


Lisää varusteista


'Varusteista' pitää mainita vielä sen verran, että hankittiin jo matkaa varten 30 kpl suklaaproteiinipatukoita. Eli tarkoituksena tietenkin yks per naama/per päivä, jos vaikka jaksais sitten fillaroida niitä mäkiä paremmin.

Nähtäväksi jää sulaako ne heti alkumatkasta meidän uusiin vesitiiviisiin laukkuihin, kun Italiassa on ainakin tällä hetkellä aika lämmin. No ainakin laukut on niin tiiviit ettei jätetä ruskeaa vanaa jälkeemme....

tiistai 7. elokuuta 2012

Varusteiden hankintaa

Pitkän pähkäilyn jälkeen saimme myös fillareiden sivulaukut hankittua. Oltiin pitkään mietitty erilaisia vaihtoehtoja, yhtenä ehdokkaana oli paikallisistakin urheiluliikkeistä löytyvä Haltin Q3. Aikamme nettiä selailtuamme alkoi löytymään muutamia kitkeriä kommentteja laukuista, lähinnä niiden pehmeästä sivuseinästä. Eli sisäseinässä ei ole juurikaan koviketta ja kommenttien mukaan alakulma tahtoo käpristyä pinnojen väliin! Huh! Voi olla vähän vaarallista kun viiletetään alas pitkin kiemuraisia alppiteitä...

No, hankinta kohdistui sitten hyväksi kehuttuun Ortlieb Classiciin.


Laukut ovat täysin vesitiiviitä, vetoisuus n. 40 litraa, varustettu kätevällä pikalukituksella. Pienenä miinuksena verrattuna noihin Haltin mainittuihin laukkuihin on se, ettei tässä ole tarakan päälle tulevaa reppua. Toisaalta kun tarakan painoraja on 10 kg, ei taida olla tarpeellista ottaa enempää painoa per fillari. Tilasimme Amazonista kuitenki lisukkeeksi muutaman litran vetoiset tankolaukut, joten eiköhän näillä päästä alkuun :)

Molempiin fillareihin on nyt myös hommattu tarakat, joten eiköhän tulevana viikonloppuna päästä kuivaharjoittelemaan uusilla sivulaukuilla!

Ja reissua varten on tullut hommattua myös tällainen Android Dark Fantasy-tabletti... tarkoitus on kirjoitella tätä tarinaa matkan päältä tuolla, luonnistuu hieman helpommin kuin Lumia 800:lla... tästä ja muusta lisää kunhan varusteita alkaa tippumaan postin mukana...